5. 7. 2015

TRAVEL | Mysteria Pragensia: Tajuplné průchody Starého Města

Share it Please
Zdravím vás čtenáři :),
mám tady pro vás další "reportáž" (uvozovky proto, že se zřejmě o úplně přesnou reportáž nejedná, aspoň dle mého názoru), a opět jde o prostředí strašidelné Prahy. V předchozím článku jste měli možnost se "projít" strašidelnou Prahou, akorát v erotickém duchu. Avšak vycházka, kterou jsme s přítelem navštívili, byla tentokrát docela slušná (i když, třinácté století, to je to v Praze samý "bordel", chcete-li, "hampejz"), a opět moc hezká. :)


A kudy jsme šli tentokrát?

Naše cesta začíná na Anenském náměstí, naproti Divadla na zábradlí se svým pověstným "nádorem". U fontánky na nás již čekalo strašidlo, které nezapomnělo vybrat vstupné a rozdat vstupenky. Bylo mi jej docela líto, protože mělo hrubé roucho, a všichni jistě víte, jaké je vedro.


Jakmile se nás sešel dostatečný počet dle rezervací, vyrážíme. Vlastně nevyrážíme. Posloucháme strašidlovo vyprávění o kostelíku, který kdysi stál na místě dnešního Divadla na Zábradlí. Konečně vyrážíme, a po dvou minutách chůze se zastavujeme kousek dál, kde se nám strašidlo přiznalo, že mu to prostě nedalo a znásilnilo společně s dalšími dvěma strašidly jednu dívku. Ve třináctém století, samozřejmě. Strašidla za to zůstala právě v Praze strašit, a vysvobodí je dívka, která by jim "dala". Všem čtyřem. Najednou.


Inu, pokračujeme dál. Zlatou uličkou. Dostali jsme ještě upozornění od strašidla, že jdeme tzv. "Posranou uličkou", a že se máme koukat pod nohy. Já se koukala a na nic zvláštního, kromě pár listů, jsem nenarazila.
Naše cesta vede dál Haštalskou ulicí, a pánové mají samozřejmě skvělý výhled v průchodu kolem známého klubu (nebo baru?) Hooters. Taky se vám zdá, že jde konečně o první tajuplný pražský průchod? A ženské zase přišly zkrátka. Spravedlnost není.

Dostáváme se dál, cestou potkáváme kněžnu Drahomíru a další strašidlo, jehož jméno vám nebudu prozrazovat, dozvídáme se o nebohé bezhlavé jeptišce i o osudu vodníka, který neustále hledá svou černou kočku. Proč? To nám pověděl sám. A vám taky, pokud se na vycházku vydáte. :)


V ulici Řásnovka naše vycházka končí strašidlovou nabídkou na koupi knihy o tajuplných pověstech pražských, za zvýhodněnou cenu!

Opět jsem byla spokojená, dokonce jsme nenarazili v uličkách na turisty, jsou opravdu "zašité". A mnohdy s moc hezkými pohledy na okolí :). Přišlo mi to trošku slabší než minulá, eroticky laděná vycházka, ale všichni asi víte, proč že.. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Vám za každý názor, připomínku či nápad :)

Čtete nejraději

Rozbor literárních děl (nejen) k maturitě - návod

V tomto článku bych Vám ráda poradila, jak rozebrat literární dílo (pokud tedy se rozhodnete pro rozbor sami) správně a tak, abyste u ústní ...

Díky za návštěvu!


TOPlist

Kontakt

Název

E-mail *

Vzkaz *